fernandez "20" CD

fernandez "20" CD
CD ya en venta

Lieraturas NOTICIAS en tu idioma

lieraturasnoticias
en su idioma,in your language,dans votre langue,in Ihrer Sprache,på ditt språk,на вашем языке, 在你的语言,no seu idioma EnglishFrenchGermanRussianPortugueseChinese Simplified

lunes, 9 de mayo de 2016

80.- Amb uns altres ulls/ Con otros ojos. La biografia de Montserrat Roig



Amb uns altres ulls/ Con otros ojos
La biografia de Montserrat Roig
Escrit per Betsabé Garcia

• Publicació: 16 juny del 2016, coincidint amb el 70è aniversari del naixement de Montserrat Roig.

Primera biografia sobre Montserrat Roig, autoritzada pel seu fill i hereu, Roger Sempere Roig. Amb aquesta obra Betsabé Garcia aporta informació privilegiada sobre la trajectòria de l’escriptora i periodista barcelonina, ja que ha tingut accés a l’arxiu personal de Montserrat Roig i ha pogut comptar també amb diversos testimonis que la van acompanyar en vida i en militància, així com amb els personatges principals que van compartir amb ella el protagonisme d’una cruïlla històrica recent. El llibre compta amb testimonis com el del dramaturg Josep Maria Benet i Jornet i fotografies de Pilar Aymerich.

Montserrat Roig Fransitorra (1946-1991) va ser una escriptora catalana de projecció internacional. Les seves obres, escrites originalment en català o en castellà, d’àmplia acceptació per part del públic, s’han traduït a l’anglès, el francès, l’italià, l’alemany i l’hongarès. Les escrites en català –que corresponen a la seva producció novel·lística i a part de la seva obra assagística– es van traduir també al castellà durant el període de més èxit de l’autora. Avui, la seva obra ha anat guanyant en reconeixement i es continua llegint i venent arreu del món.


Pilar Aymerich, Josep Maria Benet i Jornet o Joaquim Sempere-Carreras són alguns dels personatges que acompanyaran Montserrat Roig a través de tres paisatges històrics fonamentals: l’esperançada lluita antifranquista dels anys seixanta i principis dels setanta; el llarg passadís conegut com la Transició democràtica; i l’esbalaïdora, atrevida i crítica primera dècada de la llibertat a Espanya, els anys vuitanta. Altres personatges, avui ja desapareguts, també seran peces claus per conèixer Montserrat Roig, i els testimonis bibliogràfics i familiars d’aquests seran fonamentals per reconstruir la biografia de l’autora.

Inquieta i tenaç, Montserrat Roig no va deixar –ni deixa– indiferent ningú. Honesta per a alguns, procaç per a uns altres, sempre provocadora, la seva biografia resulta per si mateixa un capítol fonamental de la nostra història. El feminisme i la formació d’una consciència política a Espanya –que va ser possible gràcies a una Esquerra proactiva i organitzada– van ser factors de primer ordre del miracle espanyol i van ser, a més a més, espais en què Montserrat Roig va figurar com una de les seves protagonistes principals.

Llibre de gran rellevància a escala nacional, ja que elabora un panorama detallat sobre tota una època convulsa, tant en l’àmbit polític com en el cultural, a Espanya i a Catalunya.  

Betsabé Garcia és filòloga i escriptora, especialista en la història del discurs feminista contemporani a Catalunya i a Espanya. Llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona, s’ha centrat en l’estudi del feminisme durant la República. Col·laboradora d’El País, ha publicat diversos llibres, entre els quals destaquen Roc Boronat, Juguen Dames: L’aventura de les primeres universitàries, L’aventura de volar i Barcelona amb nom de dona.

Publicació en català i castellà.

_________________________________________________________________________________
Silvia Fernández
Prensa y Comunicación
Tf.: 932 687 275 ext.209 - Móvil 609 822 808
Av. Marques de l’Argentera, 17 pral.3   08003 Barcelona


No hay comentarios:

Jim & jhon